Halaman Berita Akademik

HKSBP 2018

Ahad, 1 Julai 2018

Pelajar debat Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris serta Inovasi SDAR bersama-sama guru pengiring telah berangkat ke Pekan Pahang untuk menyertai HKSBP. Semoga pulang bersama kejayaan.

Mini HKSBP 'Friendly' Negeri Sembilan

Jumaat, 6 April 2018

Pasukan Debat Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris SDAR telah memperoleh kejayaan dalam Mini HKSBP 'Friendly' Negeri Sembilan yang berlangsung pada 6 hingga 9 April di SM Sains Perempuan.

1. Johan Debat Bahasa Melayu

2. Naib Johan Debat Bahasa Inggeris.

TAHNIAH!

Ahad, 11 March 2018

Syabas kepada Pasukan Debat SDAR yang memperolehi NAIB JOHAN dalam Cabaran Debat Zaaba di Universiti Kebangsaan Malaysia baru-baru ini.

World Invention and Technology Expo, Institut Technology Bandung, Indonesia

Isnin, 12 March 2018

Pelajar Sekolah Dato' Abdul Razak telah menyertai  World Invention and Technology Expo di Institut Teknologi Bandung. Pasukan Inovasi dan Rekacipta SDAR telah memperolehi Gold Prize.

Syabas dan tahniah kepada guru dan pelajar. Satu pencapaian yang sangat membanggakan.

Workshop dan Performance with Norfolk Windband Uk& Sekolah Sains Kuching Sarawak

Jumaat, 9 March 2018

Pelajar Sekolah Dato' Abdul Razak telah menyertai program Workshop and performance with Norfolk Windband UK& Sekolah Sains Kuching Sarawak pada 9-10 Mac 2018.

Tahniah para pelajar.

Persidangan Pemimpin Muda Islam SBP Peringkat Kebangsaan Kali Pertama 2018

Khamis, 8 Februari 2018

Pelajar Sekolah Dato' Abdul Razak telah menyertai Persidangan Pemimpin Muda Islam SBP Peringkat Kebangsaan Kali Pertama 2018 yang diadakan pada 8 hingga 11 Febuari di SMS  Pasir Puteh, Kelantan.

Majlis Penyerahan Watikah Pelantikan Jawatankuasa Tertinggi Organisasi Sekolah

Isnin, 22 Januari 2018

Pada hari ini, Sekolah Dato' Abdul Razak telah mengadakan Majlis Penyerahan Watikah Pelantikan Jawatankuasa Tertinggi Organisasi. Penerima watikah pelantikan jawatankuasa tertinggi organisasi ialah :

1) Pengawas Pusat Sumber Sekolah.

2) Pembimbing Rakan Sebaya (PRS)